Normandie: Dark & Beautiful Secrets (2021)
2022. május 03. írta: catchymelodiesblog

Normandie: Dark & Beautiful Secrets (2021)

A svéd zene kincstára 2013-ban bővült a Normandie nevű formációval, akik igazi vérfrissítést hoztak a fiatal rockzenekarok színterére. A stockholmi trió legutóbbi, Dark & Beautiful Secrets (2021) című lemezén ügyesen vegyíti a dance elemekkel tűzdelt popot az alt rockkal, sőt, néhol még egy-egy metalos hörgés is befigyel a dalokban. Mindezt olyan mértékben és profizmussal csinálják, amit náluk sokkal tapasztaltabb zenekarok is megirigyelnének.

15289-1_20200819141116.jpg

A tavalyi Dark and Beautiful Secrets 10 szerzeménnyel vág oda a hallgatóságnak. Ez a dalmennyiség pont egy kerek egész történetet ad, melynek végére érve kijelenthetjük, hogy a Normandie megérkezett. A srácok megtalálták saját hangzásvilágukat, amelyet tökélyre fejlesztettek, és ami csak az övék. Olyannyira, hogy a teljes lemezt Philip Strand énekes és Anton Franzon dobos producelték mérnöki precizitással.

A zenekar hangzásának vezérfonalát a túltorzított gitárok, a karcos, precíz ének és a már említett stílusok okos vegyítése adja. A korongon helyet kapnak olyan szerzemények, amelyek az eggyel korábbi, White Flag (2019) című lemez egyes momentumait elevenítik fel, ilyen például az érzelmekkel teleszőtt Hostage. Ugyanakkor nem hiányozhat egy olyan együtténeklős refrénnel megáldott dal sem, mint amilyen a Jericho, melyben ismét tökéletes érzékkel énekel Philip egy popos témát, amit aztán erőteljes hangjával rockosít. A zúzós dalok között pedig találunk olyat – Thrown in the Gutter, Renegade –, amellyel még egy metalfanatikust is könnyedén rajongójává csábíthat a zenekar. Végül nem feledkezhetünk meg az Atmosphere-ről sem, melynek képében egy szellős balladát is kapunk, ami üdítően kizökkent a korábbi dalok sűrűségéből.

A Dark and Beautiful Secrets szerzeményeit a dalszövegek emelik egy még magasabb szintre, Philip Strand elsősorban saját élményeiből merítve írta meg a szövegeket. Az énekes múltjában kutakodva kereste azokat a történeteket, amelyek azzá az emberré formálták őt, aki lett, és amelyeket dalokba önthet. Két rövid példa ezek közül: a Babylon egy önreflektív szerzemény, ami saját magunk és a körülöttünk lévő világ megítélését helyezi előtérbe, míg a Hostage egy pánikroham belső működését, illetve annak elszenvedőjére való hatását igyekszik megragadni.

A Dark and Beautiful Secrets telis-tele van ütős dalokkal, egyik sem hagyja lankadni a hallgató figyelmét, a változatosság alapmotívumként van jelen a dalokban. Ezt most pénteken élőben is megtapasztalhatjuk, ugyanis Budapesten lép fel a hármasfogat.

dark-beautiful-secrets-normandie.jpg

Megjelenés: 2021. február 19.

Kiadó: Easy Life Records

Dallista:

1. Babylon

2. Hostage

3. Jericho

4. Holy Water

5. Mission Control

6. Bury Me Alive

7. Atmosphere

8. Thrown in the Gutter

9. Renegade

10. Chemicals

A bejegyzés trackback címe:

https://catchymelodies.blog.hu/api/trackback/id/tr4117823055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása