The Contortionist: Our Bones (2019)
2022. április 18. írta: catchymelodiesblog

The Contortionist: Our Bones (2019)

Az amerikai Indianából származó progger The Contortionist kaméleonként viselkedve nem készített olyan lemezt pályája során, ami ne kelt volna önálló életre vagy ne állta volna ki az idő próbáját. A csapat legutóbb 2019-ben jelentkezett friss anyaggal, az Our Bones című négydalos szösszenet képében.

vapcrps5zgrzowjekgjh.jpg

Az EP kezdő tétele, a Follow lélegző riffje remek felütést ad, miközben Michael Lessard tökéletes arányban ötvözi a tiszta éneket némi hörgéssel, ami a zenekar agresszív oldalát idézi, míg a szöveg az ismétlődő frázisok erejével letarol, mellbe vág és bemászik a csontjaink közé. A folytatásban az Early Grave mindannyiunk létének legsötétebb időszakának filmzenéjeként emel vissza az életbe, és villantja fel a remény apró szikráját kimondva olyan dolgokat, melyeket kevés előadó foglal dalba hasonló vehemenciával.

Az EP második fele az All Grey-jel indul, ami a csapat Language (2014) lemezének The Source című kezdőtételére hajaz, gyönyörű, légies dallama intermezzo szerepben tetszeleg. Majd fel sem eszmélünk és már a Smashing Pumpkins 1979  című slágerének feldolgozása dübörög a fülünkben. Utóbbi szerzemény meglehetősen jellegtelenre sikerült, a zenekar nem formálta saját képére a dalt, szinte ugyanolyan lett a végeredmény, mint az eredeti.

A hangzást tekintve nem történt eget rengető változás a csapat háza táján, de a minimalista, kevesebb néha több elv működik az EP-n. Meglehet, hogy az Our Bones nem él majd olyan önálló életet, mint elődei, ahhoz viszont elég, hogy kíváncsivá tegyen egy teljes új lemez kapcsán. Ezenkívül a The Contortionist továbbra is a mély tartalommal megtöltött dalszövegek és az okos zeneszerzés tökéletes metszéspontja.

a4088422900_10.jpg

Megjelenés: 2019. augusztus 9.

Kiadó: eOne Music

Dallista:

1. Follow

2. Early Grave

3. All Grey

4. 1979 (Smashing Pumpkins Cover)

A bejegyzés trackback címe:

https://catchymelodies.blog.hu/api/trackback/id/tr5517810769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása