Elias: Warcry (2015)
2022. január 01. írta: catchymelodiesblog

Elias: Warcry (2015)

Akár az előző bejegyzésben, most is egy kiemelkedő észak-európai előadó alkotását szemlézzük. Elias Sahlin (művésznevén egyszerűen csak Elias) svéd énekes 2015-ben tűnt fel első EP-jével: a hatszámos Warcry ötvözi az északiakra oly jellemző melankolikusságot a gyönyörűen kivitelezett hangszereléssel és az intenzív érzelemközvetítéssel. 

index.jpg

A svéd művész elektronikus zenében utazik, amit némi poppal és soullal kever. Ennek a stíluskavalkádnak köszönhetően bár mindenki számára ismerős témákat - szerelem, magány, újrakezdés - dolgoz fel az énekes, dalaiban mégis frissnek tud hatni.

Eliast hallgatva akár azt is könnyedén elképzelhetjük, hogy puszta hangjával képes falakat ledönteni, ha másmilyeneket nem is, a lélek köré húzottakat mindenképp. A Warcry Cloud című nyitódala már az első pillanattól megragadja a figyelmet, a végtelen szomorúságot árasztó szerzeményt éteri magasságokba emeli a vonósokkal és zongorával operáló hangszerelés.

A Cosmetic Love és a Blinded By You némiképp lazít a súlyos kezdésen, utóbbi a dal második felére még néhány együtt éneklős versszakot is leszállít. Az EP legpoposabb slágeralapanyaga a Northern Lights, ami keserédes dallamával arra késztet, hogy minden szívfájdalmunkat ugráljuk ki magunkból a dal hallgatása közben.

A kiadványt záró Revolution az első pillanattól kezdve libabőrös zenei élményt nyújt, melyben Elias uralja a dalt. A magas és mély regiszterek kontrasztja, valamint a háttérvokalisták és a vonósok teljesítik ki és újabb réteggel gazdagítják a hangzást.

Az EP-t csukott szemmel hallgatva olyan, mintha az énekes abban a szobában énekelne, ahol vagyunk és hangja a teljes teret kitöltené, amint pedig vége a lejátszásnak, földbe döngölt érzés kerülget, percekig nem térünk magunkhoz.

91is676wjbl_ss500.jpg

Megjelenés: 2015. november 6.

Kiadó: WM Sweden

Dallista:

  1. Cloud
  2. Cosmetic Love
  3. Blinded By You
  4. Northern Lights
  5. Green Eyes
  6. Revolution

A bejegyzés trackback címe:

https://catchymelodies.blog.hu/api/trackback/id/tr7516799364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása